Jul 4, 2012

Despre politica, sau, de fapt (dintr-o conversatie mai lunga)


cum ziceam, nu incerca sa adopti o pozitie echidistanta, e cea mai mare greseala (dupa cea a alegerii alora cu care votezi ca la fotbal. Gen "daca tin cu PDL o sa tin pana in panzele albe I dunt give a shit")

ce trebuie sa faca fiecare pentru el e sa se informeze si sa treaca constant fiecare bit de informatie prin judecata lui. Daca procesul asta se desfasoara normal, o sa stii ce se intampla fara parerile celor din jur. Mie mi se pare foarte foarte cool si e ca o confirmare ca e OK atunci cand oamenii pe care ii respect demult fara sa vbesc cu ei pe teme politice, odata ajunsi la capitolul asta, au aceeasi parere cu mine. Chestia asta se petrece in 99% din cazuri si imi confirma ca "frate, e un adevar si e la indemana, nu e o conspiratie TOT"

Motivul pentru care trebuie sa treci mereu prin filtrul tau si sa nu inghiti informatia venind chiar de la surse de informatie IN CARE AI INCREDERE - e ca se poate intampla ca oamenii sa se schimbe in functie de interes (Cornel Nistorescu e primul care imi vine in cap). Bineinteles, cu extra informatie, se poate depista si asta, usor. Nu e cum zice Blana "toti fura, deci degeaba incerc sa aflu ceva, toti MINT". Asta e varianta noncombat si nu face decat ca frustrarea ta pe modul in care se face politica la noi (care e la nivelul penibil overall, 100% de acord) sa se disipe fara efect. Sunt oameni care zic pe bune lucrurilor, sunt oameni care cred ca zic pe bune lucrurilor, sunt oameni care mint si zic ca cei care spun adevarul mint, sunt oameni care manipuleaza 100% cu tot ce zic. Ce vreau sa zic e ca daca stai sa analizezi ce spun, lucrurile sunt FOARTE CLARE. Doar ca trebuie trecute prin filtrul TAU, nu al altora, si totul trebuie pus la indoiala, mereu. Tocmai pentru ca majoritatea incearca sa te manipuleze.

Dar manipularea merge doar in cazul alora

1. care nu se informeaza
2. care cred ca politica e un meci de fotbal
3. care sunt prosti.

Daca te duce mintea si incerci sa dai cu spot minciunii, e foarte transparenta si usor de depistat, really, nu e niciun rocket science. Dar na, trebuie efort pe partea de informatie. Eu de exemplu sunt genul care face asta fara efort, m-a interesat mereu partea asta, ma preocupa cine ne conduce si felul in care o face. N-am nicio problema sa fiu de acord ca PDL suge si ca unii de la PDL nu merita votati, de exemplu. Nu depind de informatia pe care o primesc in jur si nu sunt lipit de PDL, fuckin NO. Dar na, daca mergi pe stadion la Rapid si zici ca obiectiv vorbind ti se pare ca Lacatus si Hagi au jucat mai bine decat variantele lor de la Rapid, aia o sa te linseze, chit ca e adevarul.

Thats it, scuze de wall of text dar nu e vba de politica ci de informatie ;)

No comments:

Post a Comment