Apr 6, 2011

Inside Job

Documentar despre criza din 2008, Lehman Brothers, etc.

Am fost destul de paranoic sa identific zonele de manipulare pe care le asteptam - obisnuit fiind cu documentarele lui Moore - nu le-am gasit.

Situatia e foarte trista, in principiu e incredibil de greu pentru oricine a vazut documentarul asta sa mai aibe orice forma dew incredere in Obama si "reforme". Cei care au incurajat si s-au imbogatit din criza, sunt acum cei care gestioneaza si conduc "reformele". Cei din Europa (in sfarsit - sau poate asta se intampla demult si era doar marketing pana acum) au luat fata in materie de masuri anticriza, iar US sunt exact in acelasi stadiu ca inainte.

Incerc sa nu fiu totalmente convins, astept poate mai gasesc si alte surse, dar e greu. Tot ce s-a discutat in film au fost hard facts, intrebarile puse tuturor nu au fost ciuntite, mi s-a parut clar totul.

Ma intreb daca va avea vreun efect filmul, sau totul se ciocneste de zidul organiztiilor politicieni/bancheri. E la o scara mai mare exact ce se intampla si la noi: chiar daca hotia nu e la fel de directa precum la noi, e acelasi lucru.

Abia astept sa prind un american cu land of the free, si alt bulshit de gen.

LE: am citit ca s-a constituit undeva o organizatie care are ca scop echilibrarea balantei lobby-iste in US care acum e ceva de genul 100% wall street/specula/institutii financiare private. Foarte buna ideea, sper sa gasesc linkul pe undeva si sper sa ajunga sa functioneze candva.

No comments:

Post a Comment